Ape minerale...


 

Sântimbru-Băi este o zonă bogată în ape minerale sulfuroase, carbogazoase, acide și feruginoase ce se regăsesc la diferite adâncimi și sunt recomandate în tratamentul diferitelor afecțiuni ca: boli cardio-vasculare, tulburari respiratorii, boli digestive, boli endocrine, metabolice și de nutriție dar și în dischinezii biliare, tulburări renale sau ale aparatului urinar. Climatul deosebit favorizează tratarea nevrozelor astenice sau a bolilor dermatologice. Substanțele minerale aflate în sol și în apă au efecte terapeutice deosebite datorită proprietăților fizico-chimice ce răspund necesităților profilactice și de menținere, consolidare sau refacere a stării de sănătate pentru cei care vin în Sântimbru-Băi. 

Mofete... 


 

Munții Harghitei, munți cu activitate vulcanică în trecut, formează o zonă cu un climat deosebit de benefic pentru tratarea multor afecțiuni. Microclimatul zonei completează în mod fericit efectele benefice ale tratamentelor propriu-zise. Trebuie menționat că efectul terapeutic al localității este cunoscut de peste 80 de ani, localitatea fiind utilizată ca stațiune balneoclimaterică încă din anul 1920. În anul 1960 au fost construite aici mofetele-gropi în care se acumulează gaze cu conținut mare de hidrogen sulfuric (H2S)-1% , dioxid de carbon (CO2)-99 %, radon, etc. În anul 1965 s-au construit aici și saune. Mofetele reglează funcțiile sistemului nervos central și stimulează metabolismul. De asemenea s-au obținut rezultate benefice și în tratarea bolilor reumatice, locomotorii precum și a hipertensiunii. 

Bine ai venit în 
Sântimbru-Băi! 


 

Rezervația naturală a Munților Harghitei din județul Harghita ascunde în mjlocul ei stațiunea balneoclimaterică Sântimbru-Băi. Localitatea este situată la o altitudine de 1250 m pe partea sudica a vîrfului Harghita, la 14 km de Sâncrăieni și cca. 7 km de Miercurea Ciuc (deci Miercurea Ciuc- Sântimbru cca. 21 km). 

Sântimbru-Băi